< Terug naar agenda

Eva Rovers is auteur van de veelgeprezen biografieën De eeuwigheid verzameld. Helene Kröller-Müller (1869-1939) en BOUD. Het verzameld leven van Boudewijn Büch. Onlangs publiceerde zij Ik kom in opstand, dus wij zijn, een vlammend betoog over opstand in digitale tijden.

Voor haar onderzoek naar Büch kreeg zij van de gezamenlijke erven exclusief toegang tot het persoonlijke archief van Büch, dat nog tot 2030 gesloten blijft. Dankzij de toegang tot zijn 67 dagboeken, ruim 1500 foto's en talloze brieven was zij in staat een indringend portret te schrijven van het fenomeen Boudewijn Büch. BOUD mocht rekenen op lovende kritieken.

De eeuwigheid verzameld over kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller werd in 2012 onder meer bekroond met de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs, een tweejaarlijkse prijs voor de beste biografie binnen het Nederlands taalgebied. Naast deze biografie werkte Eva samen met regisseur Leo de Boer aan een documentaire over het roerige leven van Kröller-Müller, die werd uitgezonden in het Uur van de Wolf.

Eva studeerde Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht, waar zij zich specialiseerde in de cultuurgeschiedenis van de twintigste eeuw en kunstbeleid & -management. Na haar afstuderen doceerde zij aan deze universiteit en werkte zij als bestuurder, organisator en fondsenwerver bij verschillende culturele instellingen. Momenteel is zij lid van de Raad van Toezicht van Museum Boijmans van Beuningen, bestuurslid van het Tijdschrift voor Biografie en penningmeester van Stichting Khardzhiev.

 

woensdag 8 maart

  • Genre: Lezing
  • Zaal: Bibliotheek
  • Open: 17:00
  • Aanvang: 20:00

Koop kaarten

Dit optreden is helaas al geweest.
Meer

Media